Tuesday, February 1, 2011

Tutorial Buat Ruangan Iklan 5 Jam

Gambar kat atas hiasan sahaja ^_^

Dua hari lagi kan Chinese New Year,sure la stesyen bus kat sluruh negara ni sesak..maklum la smua nak balik cuti, xkira melayu,india dan apatah lagi chinese kan?So ari ni malas nk post bende2 yang berat2..sebab x de mood la nk pose (ni smua gara2 habis duit RM70 ptg td, tayar motor bocor terus kena tukar tayar)..x pe motor tu jugak yg bwak ak jalan2 kt Kedah..kt KL motor lain plak =)

Erm ari ni nk bagi 1 lagi tutorial
harap smua leh terima la k..its very simple
Ni tutorial pasal nak buat ruangan Iklan/Advertising
Boleh letak banner iklan2 ataupun blog2 pilihan..
Tapi mende ni bertahan seama 5JAM jer taw..
Means kena update setiap 5 Jam..
Purata 1 hari kena update lebih kurang 5 kali..hehe
Cara nak buat die senang giler2 la..
Thanks kat cik ecadwinkyasha sbb ajar pasal encode/decode nih

OK, Follow step bawah ni betul2..sure jadi la

1) Klik Design
2) Klik Add new Gadget
3) Pilih "html/JavaScript"
4) Copy and pastekan code kt bawah ni :
5) Save..Done it!!
<!-- Abcdead Iklan 12 Jam start -->
<iframe src="http://abcdead.com/templates/scripter/iklan_percuma/iklan_percuma.php?uid=813&amp%3Bstyle=2&quot; width="100%" height="350px" frameborder="0" style="border:none" scrolling="no"></iframe>
<!-- Abcdead Iklan 12 Jam end -->
SELAMAT MENCUBA =)

TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

18 comments:

ecadwinkyasha said...

ur welcome..hehe *-*

xcyber said...

kalau x de ecad x de la tutorial ni..
Thanks yer

amny.. said...

wahahah..

malas nk wat iklan kt belog...

(^^)

amny.. said...

eemm...
buang la word verification...
sng sket org nk mengomen..

(^___^)//...peace..

xcyber said...

eh?x prasan plak ade..
ti am buang..

amira afiqah said...

apakah benda ini ==" blurrr.HAHAHA

xcyber said...

1 mende tuk publish banner..
means tuk promote something

Alisya said...

hai..tag 4 u:

http://wardahalisya.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

xcyber said...

Thanks =)

princess laila said...

waa..senang jek ea..huhu~
tp ta bminat la na wat iklan..hee~

xcyber said...

x yah buat pun x pe..
ni bkn penting sngt la =)

Ieqa Swetluv said...

wahhh nice sharing la.. nanty mau cuba le hehe..

xcyber said...

Try la..
x kena duit =)

yahaya said...

nice info

zubir othman said...

nak try...tq yer
salam new blogger
jom singgah blog saya
http://zubir5588.blogspot.com

xcyber said...

zubir : sry lambat reply..ok dah review ur blog

Blogger said...

QUANTUM BINARY SIGNALS

Professional trading signals delivered to your mobile phone every day.

Start following our signals today & gain up to 270% daily.

Blogger said...

Want to join additional affiliate programs?
Visit our affiliate directory to look at the ultimate list of affiliate networks.