Saturday, February 12, 2011

Presiden Hosni Mubarak letak jawatan !!

Penunjuk perasaan Mesir merayakan peletakan jawatan Presiden Hosni Mubarak di Medan Tahrir di Kaherah sebaik saja diumumkan Naib Presiden, Omar Suleiman.- Foto Reuters

KAHERAH: Presiden Mesir, Hosni Mubarak meletakkan jawatan dan menyerahkan kuasa kepada pihak tentera, kata Naib Presiden, Omar Suleiman dalam kenyataan ringkas yang disiarkan menerusi televisyen.

“Mengambil kira keadaan sukar yang dihadapi negara, Presiden Mohammed Hosni Mubarak membuat keputusan untuk melepaskan jawatan presiden republik dan menugaskan Majlis Agung Angkatan Bersenjata untuk mentadbir hal ehwal negara," kata Suleiman. - AFP

Aminn..
Akhirnya doa kita smua dimakbulkan
Allahuakhbar =)


TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

25 comments:

Syukri Mohtar said...

dah letak jugak mubarak..ape la jadi lepas ni kat mesir..

xcyber said...

tak tau la..
kesian nasib student2 kita yg terpaksa batak exam diorng

gEe said...

hrp2 reda la rusuhan kat mesir tu..

ZWAN SABRI said...

Yeay! Akhirnya dia berundur jugak.. ketegaq btoila dia tuu.. keadaan dah tegang baru taw nak berundur.. huhu




MySuaraBlog: Jom Korek Hidung

me | is | aku said...

alhamdulillah..finally!

xcyber said...

Gee : harap2 mcm tu la

xcyber said...

ZWAN : tu la, last2 brundur jugak =)

xcyber said...

meisaku : yea..Aminnn

zikeryhassan said...

harap2 lepas ni semua akan kembali normal

xcyber said...

smoga mcm tu la..
kesin taw kat student kita yg kna tangguh study

sarah abadan said...

letak jawatan dah pon...semoga mesir kembali aman laa..ksian bebudak blaja kt sana susah nak blaja...

Cik TeN10 said...

hopufully averything is going to be all right.. insyaAllah..

hOtMaMa said...

harap mesir kembali aman le..

atanseri said...

lepas ni harap2 kerajaan mesir yang baru dapat halau pangkalan tentera US. Selamatkan negara sekitarnya daripada diserang. Dulu mesir bagi laluan tentera US serang negara lain.

analia buyani said...

hope2 lps ni mesir aman balik..huhu

puteri ain said...

harap lepas ni aman semula..

xcyber said...

Sarah : tu la..mmg kesian kot kt diorng yg study kt sna kna tangguh study ..

xcyber said...

cikten : Aminn..

xcyber said...

hotmama : harap2 pun mcm tu la..

xcyber said...

atanseri : kita tunggu dan lihat la yer.. nak predict lebih2 kang lain plak jadinya

xcyber said...

analia & ain : Aminn.. harap2 pn mcm tu la..xnk jd mcm ni da pasnih

KUREKURE COMEL said...

hosni pun dah sakit..hope dia sempat bertaubat akan kezaliman yg pernh dilakukan...

xcyber said...

sakit??
erm moga2 mcm tu la

-[miracle]- said...

fiuhh~
alhamdulillah .

xcyber said...

Amin.. dah slamat dah
hehe =)