Sunday, December 19, 2010

Rahsia Bulan Kelahiran – Kajian Dato’ Dr Fadzilah Kamsah


Tetiba jer ak terfikir nak amik tawu pasal rahsia bulan kelahiran ak.. Ak lahir 27 June tp x tau ap kelebihan bulan june nih, yg slalu ak baca pasal horoscop (cancer) jer. Then dgn x buang masa ak search la pendapat2 para cendiakawan yg terkenal kat Malaysia nih, then ak terpikir Dato’ Dr Fadzilah Kamsah sbb dia ni pakar motivasi. Then ak rasa ap yg dia kaji tu mmg btul2 ada persamaan dgn diri ak..mmg x sia2 la ak search ;P

JUN

Berfikiran jauh & berwawasan.

Mudah ditawan kerana sikap baik.

Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.

Idea yang terlalu banyak di kepala.

Bersikap sensitif.

Sukar melakukan sesuatu dengan segera.

Bersikap suka menangguh-nangguh.

Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.

Cepat marah & cepat sejuk.

Suka buat lawak & bergurau

Otaknya cerdas berangan-angan.

Mudah berkawan & pandai berkawan.

Mudah kecil hati.

Mudah kena selsema.

Cepat rasa bosan.

Sikap terlalu memilih & cerewet.

Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.

Suka pada barang yang berjenama.

Mudah menjadi eksekutif.

Kedegilan yang tidak terkawal.

Sesiapa yang memuji, dianggap musuh.

Siapa yang menegur dianggap kawan.


* Ni rahsia bulan kelahiran ak iaitu JUNE . Kalau kalau korunk nak untuk korunk punya boleh klik je kat SINI

1 comment:

amira afiqah bt mohd yusof said...

Mudah berkawan & pandai berkawan.


yeah :DDD