Saturday, March 5, 2011

PENGAMBILAN PELAJAR BARU UiTM SESI JUN 2011


TARIKH PERMOHONAN DIBUKA

Tarikh permohonan dibuka adalah bermula 1 Mac 2011 (Selasa)
Tarikh pembelian no. Slip BSN adalah bermula 1 Mac 2011 (Selasa)

SYARAT-SYARAT KELAYAKAN

SYARAT AM:

1.Bumiputera Warganegara Malaysia

2.Lulus peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf dengan mendapat sekurang kurangnya LIMA (5) kepujian termasuk Bahasa Melayu.


KEPUTUSAN PERMOHONAN

1.Keputusan permohonan boleh disemak melalui laman web UiTM di http://www.uitm.edu.my/kemasukan/tawaran atau layari http://istudent.uitm.edu.my/intake

2. Pemohon – pemohon yang tidak berjaya dan ingin membuat rayuan perlu melalui laman web UiTM di http://istudent.uitm.edu.my/intake dalam tempoh 10 (sepuluh) hari
selepas keputusan permohonan diumumkan.

3. Pemohon – pemohon yang tidak menerima apa-apa maklumat dari UiTM, sama ada berjaya atau tidak, selepas keputusan rayuan adalah dianggap tidak berjaya. Tiada surat menyurat akan dibuat mengenainya.


MAKLUMAT PENTING

1.Segala maklumat yang diberikan semasa permohonan mestilah benar. Bahagian Pengambilan Pelajar berhak menarik balik tawaran mana-mana calon yang didapati memberikan maklumat palsu.

2. Pelajar-pelajar yang sedang belajar di mana-mana IPT tidak dibenarkan memohon.

3. Bagi pelajar-pelajar penerapan UiTM yang menduduki peperiksaan semester akhir pada Mac/April 2011 adalah layak
untuk memohon.yang menduduki peperiksaan semester 3 pada Mac/April 2011 dengan mendapat
minimum CGPA 3.00 adalah layak untuk memohon.

4. Bekas pelajar mana-mana IPT termasuk UiTM yang berhenti dan diberhentikan, hanya layak memohon selepas enam (6) bulan dari tarikh berhenti.

5. Hanya permohonan yang lengkap akan diproses dan dipertimbangkan.
6. Iklan ini hendaklah dibaca bersama Panduan Syarat Kelayakan Program Akademik UiTM di
dalam laman web www.online.uitm.edu.my

Maklumat lanjut boleh dirujuk disini http://istudent.uitm.edu.my/stp/stud/poster.pdf


TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

11 comments:

ayie said...

huhu..bukan pengambilan bulan september ke??hehe

ZWAN SABRI said...

Thanks diatas informasi ini..
tak sabaq nak sambong bwat degree untuk september ni.. ;)


MySuaraBlog: Ibu Terkecil

xcyber said...

ayie :kat website tulis mcm tu la

xcyber said...

Zwan : ok same2 ..

Cik Rimau said...

nak study balik.. tp blom ade peluang.. sedihnye bile tgok kwn2 dah nak dpt ijazah dah pon.. huuwaaaaa

xcyber said...

adeyh.. cik rimau
sabar ek..am pun mcm nk mnguialng balik jer..nyesal pun ade bila dah tersalah pilih kos nih

Fairus Bin Mamat said...

UiTM DI HATIKU.. :)

xcyber said...

haha UiTM dihatiku juga =)

misSbLurRy said...

thanx for the information...
boleh aku sebarkan utk kwn2 aku

xcyber said...

ok jngan lupa isi borang skali =)

arshad said...

uitm sentiasa dihatiku.. i miss uitm so muchhh