Saturday, March 5, 2011

Tutorial : Register Heartbeat

Assalamualaikum wbt..

Jom buat duit dengan HeartBeat nak??Free register..mcm nuffnang jugak la ^_^
Nak perkenalkan Heartbeat..Sebenarnya HeartBeat nie syarikat yang menjual barangan hadiah dan sourvenir..So untuk tujuan promosi website diaorng, maka terbina la pengiklanan ni..Mcm nuffnang dan churp2 la jugak..Hehe =)

Tadi masa xcyber tgh menggeledah email yahoo, xcyber ada terima email dari someone..Dia mintak tlg bagi tutorial pasal heartbeat..so skrg xcyber nak bagi la tutorial pasal heartbeat ni..Kalau yang dah tau and nk copy paste pun boleh tapi mase sure letak sumber kat entry korunk k =)


OK FOLLOW STEP KAT BAWAH :

STEP 1 :
Mula2 masuk SINI atau http://heartbeat.my?rid=6565 dan ikut mcm gambar kat atas..lepas tu klik ikon "heartbeat" mcm gambar kat atas

STEP 2 :
Klik Create Account untuk isi borang maklumat diri..
isikan semua maklumat berkenaan


STEP 3 :
Masukkan password then klik "i agree" HeartBeat's Terms of service
then klik continue

STEP 4 :

Bila dah create account , klik Join HB!Affliate

STEP 5 :
Klik Online Application mcm yg dia tunjuk kat atas tu..
Then isi semua data yang dia mintak


STEP 6 :

Ni antara maklumat yg dia mintak..Isi dengan betul2 tau
Jgn tipu2 pulak sebab nanti dia hantar cek tak sampai2 ke rumah =)

STEP 7 :

dah siap smua tu..cari GET A CODE untuk dapatkan unique code anda

STEP 8 :

dia ada 4 JENIS CODE, so pilih yg mana korunk nak k..
Ikut kesesuaian blog korunk

LETAK IKLAN HEARTBEAT KAT SETIAP ENTRY

Mula2 copy code Leaderboard mcm pic kat bawah nih

Ok Follow Step yg simple nih :

STEP 1 :
Klik Dashboard > Design > Setting > Formatting (mcm pic kt atas ni)

STEP 2 :
Pastekan code "Leaderboard" tadi kat ruangan Post Template Letak apa shj kata2 korunk nak sebelum code tuh..Klik SAVE SETTING


Soalan : Boleh ker letak iklan heartbeat ni?Effect glitterati nuffnang tak?

Jawapan : 100% boleh..Ia tak akan jejas status glitterati nuffnang korunk..


SELAMAT MENCUBA DAN SELAMAT MENJANA PENDAPATAN ANDA =)



TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

30 comments:

iDa said...

wow..agak menarik..mkch sbb kongsi....

xcyber said...

same2..
cuba la yer..step2 dari awal smpai habis

♥ Misz Qila =) ♥ said...

kalo xmenjejaskan status nuffnang bgus la . ni yg nk reg ni . hehe

xcyber said...

mmg 100% x jejas status nuffnang..
dah check dah ari tue =)

❤Myra Si Gula-Gula Hati ❤ said...

ouhh...saye da daftar da...
nanti klik2 hb saye ea...
nanti saye klik u back ! :)

Cik Jierah said...

menarik :)

xcyber said...

Myra : owk ok..no hal la der =)

xcyber said...

Cik Hierah : hehe very interesting la

Izzlorna said...

mari kita reramai berheartbeattt!!
nice tuto here Am :)

xcyber said...

Same2 jer =)

BeaN MorENo said...

hm...lebih laju dari nuffnang...hahaha

~~su manje~~~ said...

salam ziarah dari Sumanje
Jemput singgah kat blog baru su
Jemput singgah sini ye...
Terima kasih sudi singgah..
love you all..
happy blogging..
~~SUManje~~~

ayie said...

hmm menarik..nak cuba la..hehe

xcyber said...

Bean : kalau dah ramai mmg la laju =) tp lebih suka yg ni dr nuffnang ^_^

xcyber said...

Su Manje : orait sue

xcyber said...

ayie : moga berjaya yer

Shiela Printing said...

thanks 4 ur info...
actually xpnh pn nk join cam nuffnang ke... tp ni 1st time test... he3..

xcyber said...

nuffnang? erm.. skrg rmai dah x suke nuffnang sbb CPA dia x sama mcm CPS dulu.. x pe.. slamat joi=n heartbeat..moga cepat income naik =)

salemaziz said...

da buat..tengs for the tutorial bro! XD

dunia maiza said...

camne nak buat nuffnang tu akak baru belajaq nak buat blog hehe..nice tutorial dik akak akan buat gak nanti hehe..sapa2 leh tolong ajar x buat nuffnang tu..nak duit gak haha..mata duitan sungguh..:p

xcyber said...

salemaziz : hehe ok2.. thx 4 join

xcyber said...

dunia maiza : erm kak .. cuba tengok my sidebar blah kanan..ade, xpun masuk sini :
http://xcyberlink.blogspot.com/2011/02/tutorial-cara-pasang-iklan-nuffnang.html

♥ ♥ ♥ miSz sYa♥ ♥ ♥ said...

da buat hb...hope income masyuk...ngeee ;)

xcyber said...

Slamat berhb lepas ni.. rajin2 la klik

nur'aifaa said...

yang nie better dpd nuff ?

Asyraf Arif said...

thanks bro for the information ! dah join dah. hehe

xcyber said...

nur' aifaa : boleh la.. lebih kurang

xcyber said...

Asyraf : hoho welcome to heartbeat

MiSsZ said...

Heheh.. MiSsZ klik, klik back la yerk...

xcyber said...

okeyh2...