Sunday, April 10, 2011

Usop Wilcha Semakin Popular

Dia yang jadi pelawak masa kini
Dia juga yang menjadi idola anak2 kecik masa kini
dan dia juga yang mencetuskan fenomena di ABPBH 2010 baru2 ini
Kenal tak siapa dia?

Syed Mohd Asri, tu la nama sebanar dia nih..Kalau anda semua nak tahu dia adalah bekas penari kebudayaan dan masih terbawa-bawa kelembutannya tetapi kakinya lumpuh selepas digilis dengan mesin pembajak padi sehingga dia terpaksa menggunakan kerusi roda untuk bergerak.Dah pun berkahwin dan isterinya bernama Fiza.Kat bawah ni gambar masa diorang kawin :


Kemunculan Usop Wilcha pada malam kemuncak Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010 pada Ahad lepas membuktikan bahawa beliau sememangnya mempunyai ramai peminat. Gimik dan juga gelagat Usop ketika muncul pada malam tersebut bersama Johan yang menolaknya di atas kerusi roda sambil membawa slip keputusan ABPBH 2010 ketika itu telah membuatkan hampir-hampir semua penonton bukan sahaja di arena tetapi di rumah juga bersorak kuat serta riuh rendah melihat aksi lawak spontan yang dipersembahkan oleh Usop ketika itu.

Populariti segera pelakon yang berusia 46 tahun yang berasal dari Kuala Kangsar Perak ini sangat menjadi dan telah meninggalkan impak kepada peminatnya. Rata-rata anak muda sangat suka dengan aksi lawak spontan yang ditunjukkan.Bermula dari filem Hantu Kak Limah Balik Rumah sehingga kini popularitinya semakin meningkat.

"Kesempatan yang diberikan itu cukup bermakna buat saya, saya sangat menghargainya apatah lagi melihat reaksi penonton yang hadir pada acara yang berprestij itu juga telah member semangat kepada saya"

"Malah, selepas muncul di pentas ABPBH 2010 malam itu, ramai yang berminat menjadi kawan saya di Facebook. Bayangkan saya terpaksa mengesahkan permintaan yang mahu menjadi rakan sekitar 1000 orang. Account peribadi saya juga telah mencapai maksimum dan tidak boleh menerima sebarang permintaan lagi."kata pelakon tersebut.

Begitulah penangan Usop Wilcha ni.Sepatutnya dia yang dinobatkan sebagai juara ABPBH 2010 malangnya filem Hantu Kak Limah keluar lambat iaitu Disember lepas.

TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

22 comments:

atheenLoveTop said...

sokong usop!!

| cik azeya | said...

tak suke. haha

dyg said...

apa taknye..skg kat fb byk pages ni DIALOG KAK LIMAH BALIK UMAH

Puanbee2 said...

a'ah kelmarin maharajlawak minggu ke 2 dia yg keluar dulu cakap sikit je tapi lawak..

nAMe yaNG PaNjANg RosIaHaNiN ZahARi said...

dia mmg best..

Elih Japahar said...

Dislike~~! huhu....

Nabilah Liyana said...

haha..nmpaknya usop ni bjaya mmpengaruhi satu mlysia dgn lawaknya...mcm jd musim ja ngan kata2 kita bakor je..bgus2..follow sini:)

Siti Nurazlinda said...

tahun depan kita vote usop ramai2. haha.

Bakri Hussin said...

hahahahahaha hidup usop wilcha

Bro jom join Bloglist 1 Bulan bersama Dunialelakimaskulin.com

http://www.dunialelakimaskulin.com/2011/04/bloglist-1-bulan-bersama.html

noornazuha said...

agaknye kalo dia ada blog,mesti follower dia mencecah ribuan orang kan..ehe

iekasub said...

usop wilca fever! :)

.:|kamaryeah|:. said...

tue org kate rezeki tue ade kat mana jer kan~
da mmg rezeki die nie~

Fazilah Yayang said...

dialog-2 dorang kat HKLBR tuh siap ada fan page lagi . HEHE :)

qilanisa said...

beberapa perkataan+gaya jerk da jadi popular erk,,tapi aku rase takde lawak mane kot.ok maybe aku yg takde perasaan kot.ahaha

Mohd Ridhuan said...

dah femes usop willcha ni..
uhuhuhuuh

i am S!L4H.. said...

hehe. rezeki...

mysara said...

dia mmg lawak..best!!

Farah Shamsudin said...

Usop memang lawak.. segala lawaknya menjadi!

Nisa Salle's said...

ucoopp terbaik!

iNNrPeAcE said...

i loike it!!!

farah wahedda said...

SUKE UCOPPP

cik fa said...

kita bako...
kita bako