Sunday, April 3, 2011

1st Time Aku Marah Motor Aku!!


Ni ke dugaan dari DIA??
Apa lg aku leh buat ? Motor dah bnyak gila damage..
dari hari ke hari ada ja yg rosak tu rosak nih..


Minggu lepas aku balik kg nak teruskan niat aku nak berenti blajar
Alih2 aku balik kna "tutttt" fuhh leh hilang sabaq aku, terus aku beli tiket and balik KL mlm tuh gak

Mana taknya, aku nak berenti x bagi,minx duit nak repair motor pun x leh nak bg
.. Duit loan aku?tu pn cukup2 makan aku kat sini jer
OMG!! So how?nak kerja part time pun susah ler sbb malam mmg kna ade transport sndiri
So motor dah rosak teruk.. apa lg boleh buat? Arghhhh x paham tul la aku skrg lg dashat rosak dia, patah tu patah nih dia baru jadi tadi..terus x leh nak bawak how to solve? ak siang malam pk pasal motor nih

Abah kat kg ckp nak suh abg aku dtg KL tngok motor nih?
Tp bila gamaknya dia nak dtg pun aku x tau
Aku tau dia sibuk tp x leh ka bg aku yg uruskan smua kat sini

Why mesti abg aku datang bru leh solve? Nk dtg sini kna duit lg
Ntah la apa yg abah aku pikir dlm otak dia

Kenapa la ko nak buat mcm ni motor?
Minyak? Servis ? Tak pernah aku lupa pasal 2 perkara penting tuh

Tp why?? Knp time dah nak habis study ni jugak yg ko buat hal?
Dah dekat final exam dah pun


Skrg study aku pun dah terumbang ambing

So? Ak x blame family aku dan x kan blame diorng

Motor? pun dak la.. Haha pe barang nak salahkan mende x bernyawa
motor tu la yg berkhidmat kat aku sejak bulan 8thn lepas

So skrg aku mcm dah pikir muktamad nak berenti kolej gak
Pasal loan pinjaman tu smua biar la aku settle dgn cari kerja kat sini

Harap2 keputusan aku ni tepat la yer

i wish =(


TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

22 comments:

cikida said...

sabar2...mesti ade jln pyelsaian nye 2..insyaALLAH..=) SMILEE..HEE

Miss Fyra said...

sabar la ye, sume dugaan ad hikmahnye, keep it smile k :) ad masa follow la sy k :)

Opah Kentang said...

nk behenti blaja? sure ke ni?
tinggal sikit lagi je tu!
sabar k am! :)

k h a i r i y a h said...

jgn la berenti kolej . :( na abis da pown

♥ moy ♥ said...

awak marah dia sekalipun,dia mane lah ade perasaan :) hehe. chill k :) sabar sabar~ hehe

misse nadh said...

kesian moto tuh kne marah ;)

nelly said...

jangan marah ..nanti cepat tua ~

ezuany said...

sabar yew....smua 2 dugaan...

zezolla_atin said...

chill fren !

insyaallah evrythg will be ok..

=))

awEEN said...

la..sygla nak benti blaja..sabar yep..tunggu dulu..maybe ade jalan nk setlekan prblem tu k..

Balqish Jaffri said...

i dont how bad your condition is, but then o stop study i dont think is the solution :)

sabar ok!ADE HIKMAH TU :)

awie958 said...

jangan putus asa walaupun rasanya dah sudah pun putus asa jer,saya pun pernah gak belajar dulu, guna motor,bila dah mula rosak motor, lepas satu, satu rosak. dari koil api rosak sampaila enjin kena potong blok dan macam-macam lagi, tapi saya tetap gak terus belajar walaupun rasanya nak makan pun kekadang miss, terpaksa mengharapkan simpati kengkawan duit dah habis dok baiki motor. bukannya lama sangat dah nak last sem dah kan, sabar sikit ja lagi, kalau boleh pinjam duit sesapa pinjam la dulu, nanti dah keja usaha bayar semula...rugi kalau benti belajar sedangkan dah nak habis. Rajin2 solat, setiap pagi baca surah Al-Waqiah, nanti insyaallah Allah lorongkan rezeki, cubalah, kawan saya amalkan alhamdulillah, rezeki mencurah2, siap boleh dapat kawin lagi, rezeki datang tak di sangka-sangka, bila motong getah, susu getah mencurah-curah keluar.cubalah mana tahu ALLAH mendengar dan memakbulkan dan beroleh kesenangan.

BAJITOS said...

sabo jelaa sabo , jangan sia siakan peluang belaja tuu , hmm sayang tuu ,

Aien Naa :) said...

Sabar eh :')

Khairul Atikah @ Cik Yuki said...

bnyk2 la bersabar ye..

MaiRa QuEeN said...

jgan la berhenti..syg la..ilmu 2 penting,,mesti ade care..

Hatim said...

Sab0r je la~

ja luv sa 4ever said...

hehehehe lau marah tu motor pun bukan motor tu faham ala sabar jak k..

Mohamadazhan hjDesa said...

motor tu msti byk berbakti dah tu...kdang2 buat hal biasa la.hehe

kenangkan jasanya.hehe

sinalkogame said...

sabar ya jer,, tu motor bnyak kasi rejeki untuk lain hari.. jadi ikhlas ja ya jer..di tunggu komentar baliknya ya jer..

buwlanchenta said...

Sudah Join ! :D

http://ohhbuwlanchenta.blogspot.com/2011/04/1st-contest-dari-xcyber-pose-depan_07.html

Blogger said...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you must watch this video
right away...

(VIDEO) Get your ex back with TEXT messages?