Wednesday, February 16, 2011

Tutorial Cara Pasang Iklan Nuffnang

Assalamualaikum wbt..

Thanks kat anakdesa sbb ade tanya pasal tutorial iklan nuffnang nih
Ok kat sini nak share sikit jer ngan korunk sbb x arif pasal nih smua
Kalau sikit boleh la kan(kna blajar bnyak lagi la ak pasni)
Tau kan nuffnang? Dah citer dah ari tu pasal nuffnang ni kalo x silap..
So ari ni x bg tutorial pasang nuffnang dekat leaderboard dan antara2 petikan blog
tempat letak kena betul sbb ia main peranan untuk BE korunk
if korunk kalau letak salah susah la BE atau iklan nak naik kat blog2 korunkcaranya simple jer,follow step ni betul2 sure jadi punya la =)

LEADERBOARD :

STEP 1) Salin/copy code nuff untuk leaderboard korunk punye

STEP 2) Dah copy? Klik Design > Edit HTML > Klik "Expand Widget Templates"

STEP 3)
Tekan Ctrl + F , pastu taip "<body>. "

STEP 4) Paste SELEPAS <body>. dan JANGAN paste kat dalam <> yg ada body tu k..

OK DONE!!!

Rujukan tengok gambar kat bawah nih :



ANTARA PETIKAN2 BLOG :

STEP 1 : Salin/Copy code nuffnang petikan2 blog kat website nuffnang korunk

STEP 2)
Dah copy? Klik Design > Edit HTML > Klik "Expand Widget Templates"

STEP 3) Tekan Ctrl + F , pastu taip "post-footer-line-2"

STEP 4) Tekan Ctrl + F skali lg, pstikan tmpt nk taip tu kosong pastu taip
"</b:includable>"

STEP 5) Dah jumpa? paste kat atas "</b:includable>" , untuk rujukan sila la tengok gambar kat bawah, tngok mcmmana kedudukan dia

OK DONE!!
Slamat mencuba dan smoga senang dpt BE pasnie =)

TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

21 comments:

echah mashuri said...

mmg tuto brguna :))

xcyber said...

i just want to sharing je =(

KUREKURE COMEL said...

knape mina antara petikan tu xpernh jd buat ye...strees btul..huhuhu

xcyber said...

aik? try la buat guna cara kt atas..
or mina dah buat tapi bkn letak kt bhg yg btul kot

cik Ladies said...

huk3.. akaun nuff tak leyh bukak . jom ngis bersama2 .. ;p

xcyber said...

eh x leh bukak?
np plak? boleh je am bukak

hawiz said...

best2..hihi..........lama xdgr citer...?

xcyber said...

erm sibuk sikit dgn kolej la =)

♔ alice charlotte ♔ said...

gud.. ^__^

xcyber said...

tq =)

misz sheyla said...

nice tutorial :) berguna pada newbies.......

1 klik utk hb kamu :)

xcyber said...

Thanks =)

MiSs F.A said...

naseb baek ade tutorial nihh..dr mlm td duk terkial2 try psg iklan nuffnag x jadi2 jugak..huhu. thx am! :)

xcyber said...

hehe same2 =)
dah pasang ea? bgus la ^_^

[FaDzLi aNaK dEsA zOnE @ FADZ] said...

Assalammualaikum.. mekasih banyak2 coz share tutorial ni... sy dah siap psg terime kasih sekali lg...

xcyber said...

Waalaikumsalam ..
Dah pasang ea? Bagus la..
Same2 jer =)

syeira_eira said...

hmm.,.camner nk dpat iklan2 nuffnang yg trbru eak???sye puye iklan nuffnang sme jewp.,.pnat cri yg trbru.,.tpi xjmpe.,.tnsi0n.,.!!!!

xcyber said...

nuffnang punya iklan auto update kalau x silap

admin said...

thanks info

Atie Serina said...

wahh..maklumat yg sgt berguna utk blogger bru cam sy..thanx! :)

dzChocolate said...

thanks 4 info...
tsgt bguna....