Sunday, March 20, 2011

Tutorial Daftar Churp2

Assalamualaikum w.b.t..
Nak bagi tutorial lagi boleh? Kalau sebelum ni Am dah bg cara2 nak letak banner churp2 dan kali nak bg tutorial langkah2 nak daftar churp2 plak..Harap2 korunk smua bleh trima yer =) Ok silakan follow langkah2 kat bawah ni satu persatu k

DAFTAR CHURP2

Langkah 1 :
KLIK SINI

Langkah 2 :
Isi semua data2 yang dia mintak
Ingat!! isi smua tu dgn maklumat yg btul k sbb snng dia nak hantar cek nanti




Langkah 3 :
Lepas siap isi smua klik submit


Langkah 4:
Dia akan keluar mcm gambar kat bawah ni


Langkah 5 :
Pergi kat email korunk untuk klik dia punya activation Lepas siap klik, log-in masuk account korunk

Langkah 6:
Lepas tu dia akan keluar
Step 4: Social Share mcm gambar kat bawah nih
JANGAN isi apa2 lagi kat step 4 dan
Klik step 3 : facebook


Langkah 7 :
Masukkan id dan password facebook korunk Apporoved churp2 kat facebook korunk Lepas tu dia akan terus keluar mcm gambar kat bawah ni


Langkah 8 :
Pergi balik Step 4: Social Share , isi unik ID korunk dan jgn lupa tanda smua yg dia minta dan klik Update Social Sharing Setting, teruskan ke step 5 dan step 6


Langkah 9 :
Lepas is semua step 6 klik pada bahagian submit mcm gmbar kat bawah nih


Langkah 10 :
Lepas smua langkah2 tu siap di isi klik Update Social Sharing Setting
Kemudian klik pulak Dashboard mcm kat gambar bawah nih




Langkah 10 :
Klik Share This



Langkah 11 :
Klik Start Sharing This



Langkah 12 :
Dia akan keluar link korunk, tu la link korunk nak share/kempen
Copy link tu dengan klik kat link tersebut
Dan anda boleh la start sharing kempen tersebut



Klik SiNi untuk lebih masyuk


TERIMA KASIH SUDI KLIK GAMBAR DI BAWAH NI :

13 comments:

sinalkogame said...

bagus sekali isinya upin..saye suka, ingin belajar ah..

xcyber said...

upin??
hoho =)

buuwa said...

thanks amri... akhirnya terjawab dah persoalan yg berlegar2 di minda ttg churpchurp..hehheh

xcyber said...

same2 ..
dah lame nk buat tapi hari ni bru berkesempatan

DanieL AdiE said...

ok..sgt byk langkah2nye..
bole tlg buatkan x???

xcyber said...

Langkah je bnyak adie..
step dia simple jew...

gegurl pink said...

kalau nk letak banner utk kempen churp2 tu mcm mn..nk letak bnyak2 sekaligus mcm awk buat tuh..blh ajar x..

xcyber said...

kan dah ade tutorial..
ni mesti x follow my blog nih kan

KiD said...

steady laaa...!! tutorial baekk punya!!!!

xcyber said...

haha saja jer..
org rmai lg yg tak tahu nih

♀ syera teli ♀ said...

churp2 tu ape ek ? haha
pnh la gak dnga :DDD

xcyber said...

hehe 1 sistem jana duit dengan blogging =)

Blogger said...

Do you need free Twitter Followers?
Did you know you can get them ON AUTO-PILOT AND TOTALLY FOR FREE by getting an account on Like 4 Like?