Wednesday, January 30, 2013

Cara Check Warranty Samsung SME


Ramai yang tertanya-tanya macammana nak check balance warranty handphone Samsung ni jadi kat sini saya akan bagitau cara paling mudah untuk check. Kepada anda yang ada hanphone samsung boleh la cuba yer. Kepada anda yang nak beli handphone second hand (terpakai) dan takut-takut seller tipu anda mengenai balance warranty, anda boleh la cuba semak warranty handphone tersebut sebelum membelinya. Jom tengok cara semak warranty produk Samsung ni :

Mula-mula tekan *#06# untuk dapatkan Imei Number anda

CARA SEMAK WARRANTY SAMSUNG : 

Kepada Pengguna Celcom
Taip SMS : PC <jarak> Imei Number dan hantar ke 33802


Kepada Pengguna Maxis & Digi
Taip SMS : PC <jarak> Imei Number dan hantar ke 62002 

Mudah kan ? Jadi dalam beberapa saat atau minit anda akan dapat sms daripada Samsung tentang berapa lama lagi tempoh warranty anda. Selamat mencuba ^_^

19 comments:

ct daniela said...

imej nmber tu apa..?xtau...uhuhu

xcyber said...

imei no tu boleh check dengan tekan *#06#

endou mamoru said...

Sample imei number please.....

Zurina Jamaludin said...

352945050475771

Yusmiza Maria said...


Kalau pengguna umobile lak berapa no nk send

trex said...
This comment has been removed by the author.
trex said...

Aah u mobile nak send mana?

trex said...

aAh, u mobile nak send mama?

Mohd Hafiz said...

Asal sekarang send mcj kt no uh xde respon ek..dlu ok jek

AzizJapri said...

Kalo lom reg warranty camna nk reg imei?

AzizJapri said...

Kalo lom reg warranty camna nk reg imei?

leiyda said...

klu umobile cmno

Zam Alien G said...

U mobile stakat ni mmg xbleh check rasanya..
Hanya Celcom..Digi & Maxis saja..kalau x silap lah..

Arif Ikhwan said...

No tu dh x valid

Arif Ikhwan said...

No tu dh x valid

megat zulhelmi said...

Kalau line redone pula mcm mne...

megat zulhelmi said...

Kalau line redone pula mcm mne...

airpool said...

X boleh pun

Imtiaz Ali said...

IMI.356446083749064.tak reply pun.